طرح تدبیر
بهترین راه برای دانلود بهترین و موثرترین نمونههای موجود در محیط آموزشی، در واقعبهترین نمونه از طراحی برنامه است که توسط مرکز دانلود برای تحقیقات آموزش توسعهداده شدهاست.
رویکرد طراحی الگو در طراحی استراتژی
زمانی که الگوها در طراحی آموزش و استراتژیهای آموزشی طراحی میشوند، موارد زیرباید در نظر گرفته شوند:
دسترسی محتوا در طراحی برنامهدرسی گاهی اوقات معلمان موضوعات آنها را در یکواحد قرار میدهند و آنها در مورد آن یاد میگیرند و با این کار مفاهیم در همان زمانارائه میشوند. گاهی رویکردهای interdisciplinary وجود دارد که در آن الگوهایزندگی واقعی و فعالیتهای مرتبط پیشنهاد میشوند، که از طریق آن مهارتها ازگسترهای از حوزههای محتوایی انتخاب میشوند و به دانش آموزان تحویل داده میشوند.
رویکرد گروهبندی در طراحی استراتژی با این روش تعیین میشود. دانش آموزان بایدفعالیتهای خود را بصورت انفرادی، در دو گروه، در گروههای کوچک یا به عنوان یککلاس انجام دهند؟ این تصمیمات تعداد کامپیوترها و نرمافزاری مورد نیاز در کلاس را تعیین میکنند. موارد زیر باید در نظر گرفته شوند:
تمام کلاس در طراحی تسلط یا راهنمایی کل کلاس اولویت با گروه کر دانش آموزاناست.
سولو در فرآیند طراحی زمانی که دانش آموزان بر تسلط فردی و فردی دست مییابند، درپایان یک دوره یا پروژه مهارت بدست میآورند.
در جفت (دو نفر) در طراحی این طرح، برای هر جفت از دانش آموزان برای کار کردن وتصمیمگیری مهم است.
گروههای کوچک در طراحی مدل مهارتهای دنیای واقعی تجارب دانشآموزی را درگروههای کاری شرکتکننده فراهم میکنند.
آمادهسازی محیط آموزشی در طراحی برنامه
کپی سختافزار و سختافزار نیاز به زمان و زمان برای برآورده کردن اهداف از پیش تعیینشده دارد. فنآوری آموزشی دانش آموزان را با نیازهای خاص در سیستمهایآموزشی فراهم میکند و دانش آموزان با توجه به نیازها و تواناییهای خود میتوانند ازآنها استفاده کنند.
ارزیابی و مرور استراتژیها برای یکپارچهسازی فنآوری آموزشی در طراحی برنامه
از آنجا که معلمان از تکنولوژی در کلاس خود استفاده میکنند، مرور و مرور مدارکچگونگی موفقیت این استراتژیها و استراتژیها در حل مشکلات با آنها مواجهمیشوند. آنها دریافتند که در صورت تغییر در اهداف رفتاری، آنها استراتژیهای رابازبینی خواهند کرد تا در مرحله بعدی موفقتر باشند. همچنین، استراتژیهاییکپارچهسازی فنآوری آموزشی در کلاس خود را مرور کنید.
رویکردهای مربوط به آموزش فنآوری در طراحی استراتژی
مطالعات انجامشده در نظام آموزشی کشورهای مختلف وجود حداقل چهار روش گستردهرا تایید میکند که از طریق آن مدارس از آموزش فنآوری در کلاس استفاده میکنند. اینچهار رویکرد ۱ هستند. رویکرد در حال ظهور ۲. روش اعمالشده، ۳. رویکرد ادغام، و ۴.یک رویکرد تکاملی برای هر یک از آنها توضیح داده شدهاست.
رویکرد در حال ظهور در برنامه رفتار
با ادغام تکنولوژی کلاس درس، سیستم آموزشی از این رویکرد استفاده میکند. در اینرویکرد، مدیران مدارس و کلاسها از سختافزار و نرمافزار استفاده میکنند و از آن بهرهمیبرند. در این مرحله، مدیران کلاس هنوز بر کاربرد و استفاده از رویکرد سنتی وteacher برای یادگیری فرآیندها تاکید میکنند، و آنها آن را صرفاً تکنولوژی مدرسهمیدانند. به عبارت دیگر، بدون استفاده از کلاس درس، تنها وجود آن در کلاس تنها بهوجود خود در کلاسها و مدارس محدود میشود.
رویکرد کاربردی در طراحی مفهوم
در این مرحله، کلاسهایی که در آن فنآوری یادگیری در یادگیری استفاده میشود، ازکاربرد زمینه فنآوری آموزشی استفاده میکند. در این مرحله، معلمان کلاس درس درحال تسلط بر محیط یادگیری هستند. معلمان و مدیران از فنآوری برای انجام بهتروظایف در فرآیند یادگیری کلاس استفاده میکنند؛ وظایفی که در گذشته برای مدیریتمدرسه و برنامهدرسی مورد استفاده قرار گرفتهاند.
رویکرد ادغام در طراحی برنامه
این رویکرد در کلاسهایی مشاهده میشود که از فنآوریهای آموزشی، به ویژهکامپیوتر، در فرآیندهای آموزش و یادگیری استفاده میکنند. معلمان همچنین ازروشهای جدیدی برای آموزش مهارتها و عملکرد آنها در محیط یادگیری استفاده میکنند. مفهوم این روش ادغام و ادغام فنآوری آموزشی در تمام جنبههای فرآیندهایآموزشی، به ویژه در برنامه تحصیلی است.
یک رویکرد تکاملی در طراحی برنامه
این رویکرد شامل مدارس و کلاسهایی است که از فنآوریها برای بازسازی و تعریفمجدد همه اجزای کلاس درس و یادگیری در کلاس درس استفاده میکنند و برای تبدیلاین مدرسه به آنها کمک میکنند. مدیریت کلاس درس بر روی مدیریت مشارکتی وتدریس در یک روش مبتنی بر دانش آموزان و یک برنامه آموزشی متمرکز است که برنیازهای دانشجویان تاکید کرده و موضوعات و محتوای استفاده از دنیای واقعی را ادغاممیکند و کلاسها به مراکز آموزشی در جوامع تبدیل میشوند.
چالشها در یکپارچهسازی فنآوری آموزشی در محیطهای آموزشی و آموزشی
مطالعه بر روی یکپارچهسازی فنآوری آموزشی در کلاس چهار چالش بزرگی است: افکارمعلمان، توسعه حرفهای، مدیریت کلاس، و فقدان زمان.
افکار و ایدههای معلمان در زمینه تکنولوژی آموزشی در طراحی این طرح
کامپیوترها در مدارس چندین هدف را فراهم میکنند: ایجاد مدارس کارآمدتر و کارآمدترمدارس، انتقال و فرآیندهای ارتباطی آموزش و یادگیری در فرآیندهای واقعی مرتبط بازندگی اجتماعی، آمادهسازی نسل جوان جامعه برای ورود به بازار کار. با توجه به ایندلایل، تکنولوژی به سرعت وارد کلاس شدهاست. با این حال، پیش از هر گونه تعهدیبرای ترکیب تکنولوژی در مدارس، مدیران مدارس باید با معلمان صحبت کنند تاایدههای خود را در مورد دانش آموزان و فرآیند یادگیری و نحوه ایجاد امکاناتی کهتکنولوژی در پیگیری اهداف مورد نظر در کلاس فراهم میکند، ایجاد کنند.
با معرفی تکنولوژی، نه تنها تغییرات پویا در کلاس صورت گرفت، بلکه تغییراتقابلتوجهی در فعالیتها و فعالیتهای کلاسها نیز ایجاد شد. این به دلیل تغییرباورهای معلم در مورد استفاده از فنآوری آموزشی در فرآیندهای کلاس درس بود.
استفاده از کامپیوترها در طراحی برنامه
Winslett و کورت به مدت دو سال، استفاده از کامپیوترها در مدارس متوسطه را به وسیله آموزگاران، آموزگاران و دانش آموزان در این مدارس مورد مطالعه قرار دادهاند.نتایج نشان داد که تاثیر تکنولوژی بر آموزش و تدریس به طور غیر مستقیم به دلیلسیستم اعتقادی و نگرش teacher’s نسبت به تکنولوژی بود. معلمان زیرساختپشتیبانی مدیریتی و الگوهایی را که در آنها رویکردهای مختلفی برای استفاده ازتکنولوژی در محیطهای کلاس درس وجود دارد، مطرح میکنند. یکی از دلایلی که معلمانتصمیم گرفتهاند از تکنولوژی در کلاس درس استفاده کنند، convergence ایدهها در مورد دانش آموزان و نیازها و این باور است که آنها میتوانند به نیازهای فردی وجمعی دانش آموزان از طریق فنآوری آموزشی پاسخ دهند.
بنابراین، با توجه به اهمیت تکنولوژی آموزشی در برنامهدرسی دانش آموزان، Harveyپیشنهاد میکند که برنامههای آموزشی برای فنآوریهای آموزشی معلمان ایجاد کند تانگرشهای خود را در مورد رابطه بین فنآوری و برنامههای آموزشی، به ویژه در کاربردتکنولوژی در آموزش و یادگیری، توسعه دهد. با این وجود، معلمان با تغییر نگرش خودبه فنآوری آموزشی میتوانند روشها و روشهای یکپارچهسازی فنآوری در آموزش رادنبال کنند که یک زمینه کاملاً مرتبط با محتوای برنامهدرسی، استانداردهای آموزشی، وابزارها و مواد آموزشی است.
توسعه حرفهای در طراحی استراتژی
علمای دیگر همچنین بر نیاز به آموزش معلمان برای آموزش استفاده از فنآوریهایجدید در مدارس تاکید میکنند. معلمان قبل از اینکه معلمان بتوانند فنآوری آموزشی را با فرایندهای کلاس درسی خود ترکیب کنند و از آن در کلاس درس و تدریس وفعالیتهای آموزشی بهرهمند شوند، به تخصص تخصصی در سختافزار و نرمافزار نیاز دارند. اغلب معلمان احساس میکنند که برای استفاده از فنآوری در کلاس آمادهنیستند. این به دلیل کمبود مهارتهای عیبیابی در ابزارهای فنآوری آموزشی ودسترسی محدود به کتابها و دستورالعملهای استفاده از این ابزارها است. از این رو،تجهیز معلمان با آموزش مهارتهای فنی، چندین هدف را در حل مشکلات معلمان دراستفاده از فنآوری آموزشی، از جمله افزایش سطح اعتماد به نفس در حل مشکلات درزمینه فنآوریهای جدید، و افزایش توانایی معلمان برای تغییر شیوههای تدریس ویادگیری کلاسهای درس، فراهم میکند.
بنابراین، به منظور غنی کردن کار معلمان و بهبود وضعیت آموزش دانش آموزان، با استفاده از فنآوری آموزشی، به خصوص کامپیوتر، مدیران آموزشی و سیاست گذاران،آنها باید سیاستها و برنامههایی اتخاذ کنند تا کار معلمان را در یک گروه به صورت انفرادی و یا از راه دور بهبود بخشند. این برنامهها نباید در یک روش مقطعی و یاکوتاهمدت اجرا شوند، یا با نصب چند دستگاه کامپیوتر در مدارس و کلاسها، نشان دهند که مدارس مجهز به فنآوری آموزشی بوده و قادر به تغییر و اصلاح محیط آموزشیهستند، اما میتوانند تحتتاثیر فنآوری آموزشی مثبت در محیط کلاس باشند.
مدیریت کلاس در طراحی چیدمان
معرفی کامپیوترها، که نماد تکنولوژی کلاس است، زمینههای پیچیدهای برای مدیرانکلاس ایجاد کردهاست. امکان محدود کردن استفاده از پیشگامان در کلاس به زمانخاص یا آموزش برنامهدرسی و محتوای خاص ممکن نیست، بلکه آنها را به عنوانبخشی از فعالیتهای روزمره معلم در کلاس قبول میکند.
چالش در یکپارچهسازی فنآوریهای تدریس در کلاس درس در محیطهای کلاس درسمانند یک گروه کاری مشترک یا پروژههای یادگیری محور است که رویکردهای جدیدیبرای مدیریت کلاس و سازمان و ارزیابی علمی ایجاد میکنند. ادغام تکنولوژی تدریسکلاس در کلاسها از بسیاری جهات انجام میشود که تفاوت چندانی با ترکیباستراتژیهای آموزشی دیگر ندارد. تنها تفاوت این است که دیدگاه teacher’s،طبقهبندی دانش آموزان از طریق تجربه و دانش، تغییر نگرش به سمت منافع تکنولوژیآموزشی به دانش آموزان است.
آموزگارانی که کنترل مستقیم بر فعالیتهای فنآوری آموزشی دارند، اغلب برای کسبمهارتهای مورد نیاز جهت تسهیل آموزش دانش آموزان تلاش میکنند که این بدان معنی است که تنها مهارت استفاده از فنآوریهای آموزشی، به ویژه کامپیوتر، در کلاسیکه آموزش موثر در این زمینه را فراهم میکند، و معلم باید از استراتژیهای آموزشی وشناختی لازم و یکپارچه کردن فنآوری آموزشی در ملاس استفاده کند. یک عامل کلیدیدر موفقیت مدیریت کلاس در استفاده از فنآوری آموزشی، میزان زیادی از معلمانی استکه در فعالیتهای علمی کلاس با دانش آموزان خرج میکنند. به عبارت دیگر، داشتن یکمدیریت کلاس کارآمد و پاسخگویی به نیازهای فردی دانش آموزان در کلاسهای درسبسیار لذت میبرد.
فقدان زمان در برنامه
برنامههای معلمان عبارتند از: تدریس، طراحی برنامهدرسی، مشاوره دانشآموز، مدیریت،زمان والدین فرزند پروری، و نظارت بر فعالیتهای پس از کلاس. با توجه به اینموضوع، معلمان ممکن است قادر به اجرای فرآیند یادگیری - یادگیری با استفاده از فنآوریهای آموزشی جدید نباشند. در مطالعهای توسط Fishman در مورد تجربیاتاساتید پس از خدمت در کلاسهای خدمت با هدف بهبود مهارتهای آنها در ترکیبفنآوری کلاس درس، بسیاری از معلمان اذعان نمودند که فقدان زمان کافی در میانعوامل دیگر، مهمترین مساله استفاده از فنآوری کلاس میباشد.
به نظر میرسد که مهمترین گامهایی که معلمان میتوانند در کلاس خود به آن بپردازند،ایجاد تغییراتی در استراتژیها و فعالیتهای کلاس و تعیین سطح استفاده از فنآوری درکلاس، و نیز در نظر گرفتن برنامههای درسی از طریق یکپارچهسازی فنآوری آموزشفنآوری و کسب تجربه و تمرین، کمک به غلبه بر این چالش در یکپارچهسازی فنآوریآموزشی در کلاس است.
ویژگیهای مدارس و کلاسها در توسعه فنآوری آموزشی
چندین ویژگی توسعه فنآوری تکنولوژی آموزشی در مدارس و کلاسهایی که بر پیشرفتمدارس در توسعه فنآوری آموزشی تاثیر میگذارند، وجود دارد. شرح مختصری از آنهارا شرح دهید.
نگاه به طرح نقشه
Insight به اهداف و آرمانهای افراد در سیستم آموزش و کلاس به عنوان یک کل اشاره میکند. با ظهور فنآوری آموزشی در کلاسها، ماموریت سیستمهای آموزشی بایدواضحتر و اساسی برای تصمیمگیری باشد. بیان ماموریتها باید به اعضای جامعهیادگیری کمک کند تا آرمانهای school’s برای آینده و اقدام متوازن و منسجم را تجسمکنند.
فلسفه آموزش در طراحی تاکتیک
تعامل بین معلمان و دانش آموزان و روشی که کلاس با هدف یادگیری اجرا میشودبخشی از فلسفه آموزش سیستم آموزشی است. این فلسفه اساساً نحوه ادغامتکنولوژیهای آموزشی در کلاس عمومی و در کل مدرسه را تعریف میکند. محیطی کهمعلم، محتوای اصلی تدریس را ارایه میدهد، یک فلسفه معلم محور را میپذیرد. درچنین محیطی آموزگار کاربرد تکنولوژی آموزشی را کنترل میکند. در مقابل، یک فلسفهیادگیری جامع محیطی را توصیف میکند که در آن محتوا از منابع متعدد بدست میآید،پروژهها انتخابشده و توسط دانش آموزان طراحی میشوند. دانش آموزان منابع و ابزارفنآوری آموزشی را برای تناسب با اهداف یک پروژه انتخاب میکنند. این رویکردهایضد تربیتی، گاهی اوقات به عنوان رویکردهای آموزشی constructivist خواندهمیشوند.
طرحها و سیاستهای Drafting در طراحی برنامه
عمل بینش و فلسفه آموزش و تدریس در کلاس از طریق تدوین برنامهها و سیاستهااست. گامهای مفصلتر این برنامهها و سیاستها برای رسیدن به اهداف کلی و نسبیتنظیم شدهاند. بهکارگیری فنآوری آموزشی در محیطهای کلاس درس باعث ایجادسیاستها، صندوقهای سیاسی و تخصیص بودجه به نقشهای افراد در محیط یادگیریمیشود و به منظور تعیین مسیر توسعه فنآوری در برنامه ارزیابی ارائه شدهاست.
امکانات و منابع در طراحی برنامه
محیط یادگیری که در آن فنآوری آموزشی مورد استفاده قرار میگیرد، به امکانات ومنابع خاص نیاز دارد. امکانات شامل زیرساخت اصلی مانند سیمکشی، دسترسی به اینترنت، روشنایی، تهویه و فضا میشود. تصمیمگیری در مورد اینکه آیا فنآوری درکلاس درس دارد یا نه و انتخاب تجهیزات نه تنها بر استفاده از فنآوری آموزشی تاثیرمیگذارد بلکه بر سلامت و آسایش کاربران و دانشآموزان تاثیر میگذارد.
این منابع شامل انواع مختلفی از تکنولوژی، از کامپیوتر و لوازم جانبی آنها به تجهیزاتصوتی تصویری و وسایل و وسایل اختصاصی مانند میکروسکوپهای دیجیتالی میشوند.منابع دیگر شامل انواع مختلفی از نرمافزارها و همچنین ابزارهای سنتی مانند کتاب،ویدیو و نوارهای صوتی هستند.
برنامه آموزشی را در طراحی برنامه درک کنید.
درک برنامهدرسی در پیشبرد فنآوریهای آموزشی، مراحل زیر را تحتتاثیر قرار خواهدداد. در ابتدا، مرحلهای از آگاهی وجود دارد که در آن دانش آموزان، فنآوریهای موجودرا در نظر میگیرند و چگونه به کار گرفته میشوند، سواد فنآوری آموزشی کسب میکنند.در گام بعدی، از آنجا که دانش آموزان مهارتهای اولیه را میآموزند، استفاده از ابزارهایفنآوری آموزشی مختلف در یادگیری و وظایف یادگیری معمولی و پروژهها آغاز میشوند.سپس، هنگامی که دانش آموزان بیشتر در مورد آموزش فنآوری اطلاعات کسب میکنند،شروع به ادغام و گسترش ابزارهای آموزشی و فنآوری اطلاعات میکنند. در نهایت، کاربراز فنآوری آموزشی استفاده میکند تا دانش آموزان را قادر سازد تا نگاهی گستردهتر بهمسائل پیچیده و حرفهای دنیای اطراف خود بیندازند.
فرم در حال بارگذاری ...